Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Kohdetietoa

Rokotukset

A-hepatiittisuojaa (keltatauti) sekä keltakuumerokotusta suositellaan kaikille matkailijoille. Keltakuumerokotus on otettava viimeistään 12 päivää ennen matkalle lähtöä.

Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa.

Trooppisessa Afrikassa tarvitaan aina malarian estolääkitys. Tehokkaat estolääkitysvaihtoehdot ovat meflokiini (LariamR), atovakoni + proguaniili (MalaroneR) tai doksisykliini
. Klorokiini (HelioparR) ei ole teholtaan riittävä ehkäisyyn Afrikassa, joten sitä ei tule käyttää. Estolääkitystä varten tarvitaan aina lääkärin resepti. Estolääkitystä on käytettävä ohjeiden mukaan myös matkan jälkeen eikä lääkitystä saa keskeyttää.

Suojautuaksesi hyttysiä ja muita hyönteisiä vastaan, suosittelemme hyttyskarkotetta ja vaaleita, pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita.

Keltakuumerokotus:
Keltakuumerokotusta suositellaan kaikille matkailijoille. 1.3.2007 lähtien keltakuumerokotteen voi antaa myös terveydenhoitaja, jolla on lupa pistosten antamiseen. Näin matkailija säästää rokotekustannuksissa. Keltakuumerokotustodistus vaaditaan ainoastaan silloin, jos matkailija saapuu Gambiaan keltakuumeen esiintymisalueelta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) neuvo on, että kun matkustaja ottaa keltakuumerokotuksen, hänen olisi hyvä pyytää myös rokotustodistus (keltainen kansainvälinen rokotustodistus) ja pitää se mukana matkalla.

Huom! Jos olet lähdössä Senegaliin, tarkista, että sinulla on voimassa oleva keltakuumerokotus. Kansainvälinen keltainen rokotuskortti tulee ottaa mukaan matkalle ja rokotuskortissa tulee olla maininta voimassa olevasta keltakuumerokotuksesta.

 

Valuutta ja maksaminen

Dalasi (GMD). Pankkeja on Kololissa/Senegambiassa, Serrekundassa sekä Banjulissa. Joidenkin pankkien yhteydessä on myös pankkiautomaatit, joista voi nostaa käteistä ulkomaisilla korteilla. Rahan nostaminen on kuitenkin usein erittäin hankalaa, ja toisinaan jopa mahdotonta. Automaatit ovat tyhjiä tms. ja kortilla voi nostaa yhdellä kerralla korkeintaan n. 3 000 dalasia.

Ota mukaan euroja käteisenä ja vaihda niitä paikan päällä paikalliseksi valuutaksi joko hotellin vastaanotossa tai hotellialueiden rahanvaihtotoimistoissa.

 

Aikaero

Talvella Suomen aika -2 tuntia, kesällä -3 tuntia.

Sähkö

220 V. Muutamissa hotelleissa tarvitaan adapteria ja sen voi ostaa paikan päältä (n. 40 dalasia).

Kieli

Maassa asuu kahdeksan eri heimoa, joilla kaikilla on oma kielensä ja kulttuurinsa. Virallinen kieli on englanti.

Lisätiedot

Muuta:
Homoseksuaalisuus on Gambiassa lailla kielletty. Samaa sukupuolta olevien pariskuntien on sen vuoksi oltava täällä hyvin hienotunteisia.
Gambian viranomaiset ovat täysin kieltäneet muovipussit. Kaikki muovipussien myynti ja käyttö päättyy mahdollisimman pian, ja kaikki matkatavaroissa tai käsissä olevat muovipussit voidaan takavarikoida jo lentokentällä. Lentokoneesta ostetut Taxfree-tuotteet voi kuitenkin kuljettaa muovipussissa, mutta loman jälkeen muovipussit tulee pakata matkatavaroihin ja tuoda mukanaan Suomeen.