Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Ruoka ja juoma

Gambian ja muun Länsi-Afrikan ruoka- ja juomakulttuurit ovat varsin samankaltaisia. Maan etnisten ryhmien perinneruoat ovat yhdistyneet jonkin verran eurooppalaisten siirtomaa-ajan vaikutteiden kanssa, mutta Gambiassa on onnistuttu säilyttämään tietyt omat ruokalajit ja juomat, jotka ovatkin maan tunnusmerkkejä.

Gambialainen ruoka on usein voimakkaasti maustettua kalaa, kanaa tai lihaa riisillä. Etenkin rannikolla valmistetaan runsaasti kalaruokia. Syömässä kannattaa ehdottomasti käydä hotellialueen ulkopuolella, sillä paikallisten omistamien ravintoloiden hintataso on murto-osa hotelliruokien hinnoista.

Benachin: Suosittu riisiannos, jossa riisin joukkoon sekoitetaan tomaattia, sipulia ja yleensä myös muita mausteita. Syödään kalan, kanan tai lihan kanssa.

Domoda: Maan tärkeimmästä vientituotteesta, maapähkinästä, valmistettu herkullinen muhennos, jota voidaan kutsua Gambian kansallisruoaksi.

Julbrew: Gambian suosituin lager valmistetaan ja pullotetaan panimossa Banjulin lähellä. Olut on voittanut useita palkintoja, esimerkiksi Belgian Monde Selection Gold Award -palkinnon viidesti.

Baobab-mehu: Uute valmistetaan suuren baobab- eli apinanleipäpuun hedelmästä. Erittäin ravintoainerikas mehu sisältää myös prebiootteja, jotka edistävät terveen bakteerikannan kasvua, mikä auttaa esimerkiksi vatsavaivoihin.

Ataya: Paikallinen teekulttuuri on iso osa sosiaalista elämää. Tee valmistetaan kiinalaisista vihreistä teelehdistä veden ja runsaan sokerin kera pitkään ja hartaasti. Tapana on tarjoilla kolme vaahtoavaa teekuppia, jotka eroavat vahvuudeltaan ja makeudeltaan.