Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Paikallinen ruoka

Ruoka

Gambialainen keittiö on tunnettu maukkaasta ruuastaan, joka usein sisältää kasviksia, riisiä, papuja ja hyvin maustettuja, erilaisia lihoja. Ruokakulttuuriin on vaikuttanut omalta osaltaan paikalliset heimot ja heidän perinteensä. Nykypäivän Gambiassa voit kokea monipuolisia ja välillä myös todella tulisia makuelämyksiä!

Domoda

Perinteinen maapähkinöistä (Gambian suurin vientituote) valmistettu ruokalaji, joka on peräisin Mandinka -heimolta. Heimokielellä "Domo" tarkoittaa syömistä ja "Da" suuta. Herkullinen maapähkinäkastike tarjoillaan joko naudanlihan, kanan tai kalan sekä riisin kanssa.

Yassa

Yassa on perinneruoka, joka on alunperin lähtöisin Jola -heimolta. Se valmistetaan joko naudanlihasta, kanasta tai kalasta. Tuoreiden sitruunoiden tai limen happamuus tekee Yassa-kastikkeesta suosikin näillä leveyspiireillä.

Benachim

Benachim tarkoittaa "kulhoa" ja ruoka sisältää riisiä, joka on maustettu tomaattipyreellä sekä lukuisilla muilla mausteilla. Oman maun mukaan annoksessa on joko kalaa, kasviksia tai naudanlihaa. Tämä on afrikkalainen vastine todella hyvälle risotolle.

Pepeh Soup

Pepeh Soup on Creolen heimokieltä ja sama keitto on englanniksi Pepper Soup. Tämä suussa sulava keitto on todella paksua ja tulista. Yleensä se valmistetaan naudanlihasta, mutta sitä on mahdollista saada myös kalasta valmistettuna.

Plasas ja Supakanja

Plasas ja Supakanja ovat saman tyylisiä ruokia. Erona on kuitenkin, että Plasas on tehty maapähkinöistä ja kassavan lehdistä tai perunasta, kun taas Supakanja on valmistettu okrasta. Molemmat ruuat juontavat juurensa Sierra Leoneen ja Menday -heimoon.

Ebeh

Tämä mainio merenelävämuhennos on makumaailmaltaan hyvin rikas. Ebehiä tarjoillaan yleensä erityistilaisuuksissa ja juhlissa.

Mbahal

Risoton kaltainen, tyypillinen Wolof -heimon ruoka-annos yksinkertaisuudessaan ja ainesosien laadukkuudessaan. Yhdistelmä maapähkinöitä ja savustettua kalaa tekee ruuasta hyvin erityisen ja maistuvan.

Juomat

Gambiassa on monia paikallisia juomia, limonadeista mehuihin ja oluihin. Älä epäröi kokeilla mitään näistä!

Cocktail of Fruit

Paikallinen ja todella suosittu limonadi, jossa on raikas trooppisten hedelmien maku.

Vimto

Alunperin Iso-Britanniasta tuotu violetti virvoitusjuoma, joka maistuu rypäleille, vadelmille ja mustaherukoille. Vimto on ottanut oman paikkansa Afrikassa, joten älä jätä välistä tätä virkistävää makuelämystä.

Wonjo -mehu

Wonjo on tummanpunaista mehua, joka on valmistettu kuivatuista ja keitetyistä kiinanruusun terälehdistä. Se on sekä raikasta että makeaa!

Baobab

Tämä hedelmä on muodoltaan samankaltainen kuin kookos. Kirpeä mehu puristetaan hedelmän sisuksesta ja koostumus on pirtelömäinen. Ehdottomasti kokeilemisen arvoista!

Julbrew

Paikallinen olut, jota on helppo nauttia sekä rannalla rentoutuen että ravintolassa ruuan kanssa. Olut on pantu Julbrewin panimolla, matkalla Banjuliin pain.

Ataya

Paikallinen teekulttuuri on iso osa sosiaalista elämää. Tee valmistetaan kiinalaisista vihreistä teelehdistä veden ja runsaan sokerin kera pitkään ja hartaasti. Tapana on tarjoilla kolme vaahtoavaa teekuppia, jotka eroavat vahvuudeltaan ja makeudeltaan.